Rekreačné poukazy

Hegyek

ÖN SZENVEDÉLYES TURISTA VAGY SÍELŐ?

A Srdiečko-Kosodrevina-Chopok Dél síközpont az Alacsony-Tátra központi részén található, a 2 204 m magas Chopok déli lejtőin, a Bystrianska völgy végén, 18 km-re Podbrezovától és 27 km-re Osrblie településtől. A hozzákapcsolódó Chopok Észak központtal együtt Szlovákia legnagyobb sí- és turisztikai központját alkotják. Autóval és autóbusszal egyaránt elérhető. A központ kiváló feltételeket kínál mind a nagyon tapasztalt, mind pedig a középhaladó síelők számára. A sípályák tengerszint feletti magassága 1 080 m – 2 000 m. A síszezon átlagosan 120 napig tart. A síkközpontban 6 rendszeresen karbantartott, kijelölt sípálya áll a síelők rendelkezésére, ezenkívül nyári túraútvonalak és turistaösvények várják az idelátogatókat.

De ha éppen egy kis elvonulásra vágyik, távol az emberektől, a zajos üdülőközpontoktól, és inkább a sűrű, nagykiterjedésű erdők, tisztások és legelők nyújtotta szlovák hegyvidéki hangulatot szeretné élvezni, szívesen megnézne egy hegyvidéki tanyát, a teraszos kialakítású kis földecskéket, szeretne egy faházban éjszakázni, málnát és gombát szedni, forrásvizet inni, vegye fel túracipőjét, és induljon el a Poľana és a Vepor hegység (Veporské vrchy) kijelölt túraútvonalain, amelyek mindezt az idelátogatóknak kínálják. A Vepor hegység, a Podpoľanie és az Alacsony-Tátra festői hangulatú, jellegzetes vidéke kijelölt túraútvonalak sűrű hálózatával rendelkezik, amelyek szép és tiszta környezetben biztosítják a hozzáférést a vidék nevezetességeihez a tapasztalt vagy kevésbé tapasztalt turisták, valamint a sétakedvelő látogatók részére. Mérje fel megfelelően képességeit, és induljon el az új élmények felé.

Dobrocsi őserdő

SZERETI A SŰRŰ ERDŐ ILLATÁT?

Van egy kitűnő ajánlatunk. Élvezze a Dobrocsi őserdő illatát, amely az eredeti Kárpát-medencei őserdő egyedi példánya.

Skanzenben

Az erdészeti skanzen a Vidra völgyben (Vydrovská dolina), Feketebalog (Čierny Balog) település mellett található (25 km). Létrehozása szemléltető válaszként szolgál számos kérdésre, amelyeket a nyilvánosság a legnagyobb természeti kincsünkkel kapcsolatban jogosan feltesz. Követve a mondást, miszerint jobb egyszer látni mint tízszer hallani róla, úgy döntöttünk, hogy közvetlenül az erdei környezetben mutatjuk be munkánk széles spektrumát. A három kilométer hosszú „erdei időösvényen“ jelenleg 48 megállóhely található, amelyek érdekes kiállítási példányok, és elsősorban a természetes erdei élőhelyek bemutatásával kínálnak betekintést az erdő önfenntartó képességeibe. De bizonyára felkeltik majd az idelátogatók érdeklődését az erdészet múltját, jelenét és jövőjét bemutató élő képek is. A környezet nagyon hatásos kiegészítő elemeiként szolgálnak az öko-art nemzetközi művészcsoport által készített természeti alkotások.

Kerékpározás

Számos aszfaltút, mezei és erdei út szolgál a régió természeti szépségeinek, látnivalóinak, tanyavilágának, népi építészetének, különlegességeinek, az itteni városok és falvak életének felfedezésére. A környéken sok kerékpárút található, amelyek közül a legismertebbek a Ďumbier Kerékpárklub weboldalán is szerepelnek.

Látogasson el a sebeséri-barlangbac

Vasúti

Műemlékek

NAGYI OLVASÓTERME

Gyermek sarok

Navštívili nás

Newsletter

Záleží nám na Vás a preto chceme, aby ste boli informovaní. Prihláste sa do nášho newslettera a budete ako prví vedieť o akciách a novinkách v Hoteli Zerrenpach!